Ekonomi

ABD TÜFE, Barbie dünyası, BIST 100 ile yükselişle açıldı: Piyasalarda neler oluyor?

Investing.com – Yatırımcılar değerli enflasyon verilerine ve haftanın ilerleyen saatlerinde son çeyreğin son çeyreğinin son ayağına hazırlanırken, ABD hisse senedi vadeli işlemleri yükseliyor ve Wall Street’teki haftalık düşüşün ardından toparlanmaya işaret ediyor. Bu arada “Barbie” dünya çapında bilet satışlarında 1 milyar doları aştı. BIST 100 ise haftaya yükselişle başladı.

1. Vadeli işlemler enflasyon bilgisi öncesi yükselişte

ABD hisse senedi vadeli işlemleri, yatırımcıların aylık enflasyon rakamlarını beklemesi ve yeni bilançolar için hazırlanması nedeniyle haftanın başlarında yükselişe işaret etti.

Dow%0.21, S&P 500%0,33 ve Nasdak 100%0,45 maliyet kazandı.

Wall Street’teki ana endeksler önceki süreç haftasını düşüşle kapatırken, gösterge niteliğindeki S&P 500ve teknoloji yüklü Nasdaq Kompozit, Mayıs ayından bu yana en uzun kayıp serisi olan üst üste dördüncü gün düşüş yaşadı.

Temmuz’da beklenenden zayıf büyüme Bilgi ve elmaHayal kırıklığı yaratan donanım satışları piyasa duyarlılığını etkiledi.

Ekonomi gündeminin bu haftaki en değerli maddesi ABD Temmuz ayı tüketici fiyat endeksi. Veriler, yatırımcılara Fed’in potansiyel politika çizgisi hakkında daha fazla fikir verebilir. ortada Walt DisneyÇarşamba günü üçüncü çeyrek sonuçlarını açıklayacak.

2. Manşet enflasyon hızlanıyor gibi görünüyor

Ekonomistler, ABD’deki enflasyonun geçen ay Haziran 2022’den bu yana ilk kez daha hızlı bir artış yaşadığını ve bunun da ortaya çıkan yavaşlayan fiyat artışı anlatısını karmaşıklaştırdığını düşünüyor.

Temmuz Tüketici fiyat endeksi(TÜFE) yıllık %3’ten %3,3’e çıkması bekleniyor. aylık olarak%0,2’de sabit kaldığı düşünülüyor.

Perşembe günü açıklanacak TÜFE verileri, beslenme ve güç gibi değişken kalemleri hariç tutan “çekirdek” sayısını da içerecek. beklentiyıllık bazda ve aylık bazda %4,7’ye yavaşlayarak %0,2sabit kalan yönde.

Daha önce gelecekteki politika kararlarının “verilere bağlı olacağını” söyleyen Fed yetkilileri, rakamları yakından takip edecek.

Şişirme Besledi %2 hedefine geri çekilme, merkez bankasının bir yılı aşkın süredir devam eden faiz artırım kampanyasının ana odak noktası oldu ve geçen yazdan bu yana gelen bilgiler, sıkılaştırmanın fiyatları aşağı tutmaya yardımcı olduğunu gösteriyor. Yine de politika yapıcılar, enflasyonun yeniden tırmanış sinyalleri vermesi durumunda oranları daha da artırmaya istekli olduklarının sinyallerini verdiler.

3. Kar mevsimi devam ediyor

yatırım yönetimi devi KKR, yazılım seti Palantirve bayram şirketi Paramount Küreselen son üç aylık raporlarını yayınlayan en büyük şirketlerden bazılarıdır.

Getiriler, ikinci çeyrek faiz döneminin son turunu başlatacak. CNBC tarafından alıntılanan FactSet bilgilerine göre, S&P 500’deki işletmelerin %84’ünden fazlası zaten rapor verdi ve bu sayıların yaklaşık beşte dördü Wall Street beklentilerini aştı.

vals disneymuhtemelen haftanın ilerleyen saatlerinde en değerli haber başlıklarından biri olacak.

Gişede “Elemental” ve “Perili Köşk” gibi bir dizi hayal kırıklığından sonra yatırımcılar CEO’ya döndü. Bob Iger Holdinginin film stüdyolarındaki performansı canlandırma planları hakkında daha fazla şey duymakla ilgilenecektir. Iger, ESPN ile ilgili sorularla da karşılaşabilir. Iger’in ESPN için stratejik seçenekleri keşfetmeye yardımcı olması için iki eski avukat atadığına dair haberler vardı.

4. ‘Barbie’ 1 milyar doları aştı

Gerçekten “Barbie” dünyası.

Distribütör Warner Bros. Discovery Inc.Bir “Barbie” birimine göre, prömiyerinden sadece 17 gün sonra dünya çapında 1 milyar dolardan fazla bilet satışı sattı.

Stüdyo bir açıklamada söyledi. Greta Gerwig Fantastik komedinin fantastik komedisinin Kuzey Amerika’da 459,4 milyon dolar ve yurtdışında 572,1 milyon dolar hasılat elde ettiğini belirtti. Bu rakamlar daha sonra medya analiz grubu Comscore tarafından doğrulandı.

Bu aynı zamanda Gerwig’i milyar dolarlık bir filmi tek başına yöneten ilk kadın yapıyor.

Warner Bros. yönetmenleri Jeff Goldstein ve Andrew Cripps; Margot RobbieVe ryan gosling Başrollerini paylaştığı filmin başarısı karşısında “hayrete düştüğünü” söyledi. Goldstein ve Cripps, gelirin “en iyimser tahminleri bile aştığını” kaydetti.

Büyük bir pazarlama kampanyası tarafından desteklenen ve Christopher NolanBiyopik filmi “Oppenheimer” ile karşılaştırılan internet fenomeni “Barbie”, pandemiden bu yana milyar dolarlık gişe rekorunu aşan altıncı film oldu.

5. Ham petrol dört ayın zirvesinde

Petrol fiyatları, en büyük üreticiler Suudi Arabistan ve Rusya’nın küresel piyasaları daha da sıkılaştırmak için geçen hafta sonunda üretim kesintilerini bir ay daha uzatmayı planladıklarını açıklamasının ardından hafif geriledi ancak Nisan ortasından bu yana en yüksek seviyelerine yakın kaldı.

Riyad ve Moskova’daki üretim kesintilerinin yanı sıra yatırımcılar, Çin’de azalan pandemi sonrası toparlanmayı canlandırmak için ne kadar teşvike ihtiyaç duyulabileceğini ölçmek için bu hafta gelecek ekonomik verilere bakacak.

WTI%0,66 düşüşle 82,27 dolardan işlem görürken brent%0,57 düşüşle 85,75 dolara geriledi.

Her iki sözleşme de geçen hafta art arda altıncı haftalık faydayı kaydederek Aralık 2021’den Ocak 2022’ye kadar en uzun süreyi elde etti.

6. Borsa İstanbul yeni haftaya yükselişle başladı

BIST 100 endeksi güne %0,46 artışla 7.434,53 puandan başladı.

BİST 100 Geçen haftayı yaklaşık %5’lik bir değer artışıyla 7.400 puanda kapattıktan sonra, yükseliş trendini 7. haftada da sürdürdü. Güne artı ile başlayan BIST 100 endeksi rekor tazelemeye devam ediyor.

Borsa İstanbul açılışında olumlu başlangıç ​​yapan bölümlerin başında teknoloji, faktoringve maden işleri.

Güne negatif başlayan tek sektör petrokimya olurken Holding, inşaat ve Sanayigüne düz başladı. BankalarÖte yandan haftaya %1’e yakın rekor yükselişle başladı.

Endeks şu anda %0,96 artışla 7.471,52 puanda işlem görüyor.

haberpazaryeri.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu