Haber

Bursa Orman Bölge Müdürlüğü’nden ormanlarda “Noel çamı” nöbeti

Bursa Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, ‘Noel çamı’ olarak bilinen ağaçların kesilmesini önlemek için önlem aldı.

Müdürlükten yapılan açıklamaya göre, gruplar herhangi bir yöntem olmaksızın ormanlardan elde edilen çam, köknar, sedir ve ladin türü ağaç türlerinin kesimlerini engellemek için ek savunma önlemi aldı.

Tedbirler kapsamında özellikle çam, sedir ve köknar ağaçlarının bulunduğu ormanlarda korucu ekiplerin devriye görevleri artırılarak denetimler sıklaştırıldı.

Açıklamada, vatandaşları yeni yıla ağaç keserek değil, fidan dikerek girmeye teşvik etmek amacıyla Yenişehir Orman Fidanlığında yetiştirilen farklı yaş ve boylardaki ladin fidanlarının satışa sunulduğu belirtildi:

“Kurumumuz tarafından alınan tedbirlere ek olarak bölge müdürlüğümüz de vatandaşlarımızı fidan dikmeye teşvik etmek amacıyla yılbaşından önce çeşitli türlerde ücretsiz fidan dağıtacaktır. Bilindiği üzere ormanlarımız anayasal koruma altındadır. Orman Genel Müdürlüğümüze bağlı kuruluşlar olarak ormanlarımızın korunması, geliştirilmesi ve sürdürülebilirliği için 7-24 görev yürütmekteyiz.6831 Sayılı Orman Kanunu’nun 14. maddesi ile devlet ormanlarından izinsiz ağaç kesimi yasaktır. Kanunun 91 inci maddesinde olduğu gibi devletin ormanlarından izinsiz ağaç kesen ve/veya hayatını kaybedenler üç aydan beş yıla kadar hapis ve bin güne kadar adlî para cezası ile cezalandırılır.” Temennimiz ortak mirasımız olan ormanlık alanlarımızın ve genç fidanlarımızın heba olmamasıdır. Bu nedenle kurum olarak yeşil vatanımıza zarar veren alışkanlıklarımızı değiştirmek için her türlü önlemi alarak çalışmalar yürütüyoruz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu