Haber

Bursa’da istihdam için büyük toplantı

Pandemi nedeniyle bir süreliğine ara verilen Bursa İnsan Kaynakları ve İstihdam Toplantısı (BİİB), 16-17 Şubat 2024 tarihleri ​​arasında Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), Bursa İl Başkanlığı (BKK) ve Bursa İş ve İş Kurumu (BİKO) tarafından düzenlenen Bursa İnsan Kaynakları ve İstihdam Toplantısı . Bu yıl iş arayanlarla patronlarını bir araya getirecek. İnsan kaynakları ve istihdam alanında Türkiye’nin en kapsamlı organizasyonlarından biri olan etkinlik, departmanın ihtiyaç duyduğu insan kaynağını 274 firma ve binlerce katılımcıyla buluşturacak. Ahmet Şerif İzgören’in 16 Şubat 2024 Cuma günü saat 15.00’da konuşmacı olacağı fuarda, 17 Şubat Cumartesi günü de birçok seminer gerçekleştirilecek.

SORUN BİREYSEL DEĞİL, SOSYALDİR

Bu yıl 7’ncisi düzenlenecek olan Bursa İnsan Kaynakları ve İstihdam Toplantısı’nın tanıtım toplantısı Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alireisoğlu, İşkur Bursa Bölge Müdürü Feyzullah Eren Türkmen, BTSO Meclis Başkan Yardımcısı Metin Şenyurt, Bursa İl Yönetim Kurulu Başkanı Şevket Orhan ve AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan’ın katıldığı toplantıda konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, şunları söyledi: işsizlik sadece işsizlikten ibaret değildir. Bunun bireysel değil toplumsal bir sorun olduğunu belirterek, istihdama katkı sağlamayı hedeflediklerini söyledi. Başkan Aktaş, Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak kalkınma ve gelişme için istihdamın önemini çok iyi bildiklerini belirterek, “Bursamız Türkiye’nin en değerli sanayi ve ticaret merkezlerinden biri. Bu dinamik yapının bir sonucu olarak ilimizde her geçen gün yeni iş fırsatları ortaya çıkmaktadır. “Bursa İnsan Kaynakları ve İstihdam Toplantısı ile bu iş fırsatlarını iş arayanlarla buluşturarak şehrimizin istihdamına katkı sağlayacağız” dedi.

SERTİFİKALI SEMİNERLER

Bu yılki toplantıya özel gereksinimli bireyleri de dahil ettiklerini kaydeden Önder Aktaş, “Böylece onların istihdamının artmasına vesile olacağız inşallah. Büyükşehir Belediyesi olarak istihdama çok değer veriyoruz ve bunu çalışmalarımızla gösteriyoruz. Bursa İnsan Kaynakları ve İstihdam Toplantısı’nın çalışmalarımızın en somut örneklerinden biri olduğunu düşünüyoruz. Değerli yazarlarımızdan Ahmet Şerif İzgören, Etkinliğin ilk gününde sizleri konuşmacı olarak ağırlayacağız. İkinci gün ise katılımcıların kişisel gelişimlerine katkı sağlayacak seminerler düzenleyeceğiz. Bu seminerlerin ardından sertifika verileceğini de belirtmek isterim. Katkıda bulunan tüm firmalarımıza, seminer ve konferans verecek uzmanlarımıza teşekkür ediyorum. Katılımın tamamen ücretsiz olacağı etkinliğimizin amacına ulaşmasını temenni ediyor, firmalarımıza ve katılımcılarımıza başarılar diliyorum.“dedi.

Yeni dönemde BURSKOOP aracılığıyla üniversite ve meslek lisesi öğrencilerine verdikleri bursların kapsamını Fen Lisesi, Anadolu Lisesi, Sosyal Bilimler Lisesi ve İmam Hatip Lisesini de kapsayacak şekilde genişleteceklerini hatırlatan Önder Aktaş, şöyle konuştu: ancak bu liselere yönelik burslar, öğrencilerin başarısına göre Milli Eğitim işbirliğiyle sağlanacaktır. İçerisinde verileceğini kaydetti. Önder Aktaş, yeni dönemde iş garantili staj imkanlarının da BİKO aracılığıyla hayata geçirileceğinin müjdesini verdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu