Yaşam

Çatlamış Dudaklara Elveda! Dudaklarınızın Daha Çekici ve Sağlıklı Görünmesi İçin Öneriler

Soğuk havalarda dudaklarınız sık sık kuruyor ve çatlıyorsa bu içerik tam size göre. Dudakları çok kuru olanlar burada! Dudaklarınızın kurtarıcısı olacak etkili teklifleri sıraladığımız içeriğimize hoş geldiniz. Kuru dudakları dolgun ve sağlıklı gösterecek önerilerimizi okumayı ve paylaşmayı unutmayın.

Umarız önerdiğimiz çalışmaları beğenirsiniz! Bu içerikten alışveriş yapmaya karar verirseniz, Onedio sayfadaki kişilerden gelir elde edebilir. Satın aldığınız eserlerde satıcılardan kaynaklanan sorunlardan Onedio sorumlu değildir. Bu içerik marka işbirlikleri içerebilir.

Bu içerik 1.02.2023 tarihinde oluşturulmuştur, bu içeriğe ulaştığınız zamana göre listelenen eserlerin fiyatlarında değişiklik olmuş olabilir.

1. Eksfoliye edici bakım ürünleri kullanabilirsiniz.

İnternette bulabileceğiniz pek çok peeling dudak bakım ürünü şeker bazlıdır. Kuru ve çatlamış dudaklar için kendi kendinize bile yapabileceğiniz şeker ve bal karışımı yardımcı olabilir. Dudaklarınıza nazikçe uygulayacağınız dudak peelingi ölü deriden kurtulmanıza yardımcı olacaktır.

Dudak peelingi Burada.

2. Balmumu içeren dudak nemlendiricilerini tercih edebilirsiniz.

Balmumu her türlü yaraya iyi gelen antibakteriyel bir özelliktir. Bunu dudaklarınız için de kullanabilirsiniz. Enfeksiyon oluşumunu önleyecek ve yeni hücre oluşumunu destekleyecek olan ağda dudaklarınızda oldukça pürüzsüz olacaktır. Tek yapmanız gereken bal mumu içeren kaliteli bir dudak balsamı almak. Gün içerisinde dilediğiniz kadar uygulayarak dudaklarınızı nemlendirebilirsiniz.

Balmumu dudak balsamları Burada.

3. Dudaklarınızı güneşten korumayı unutmayın!

Yaz kış fark etmeksizin SPF 30 ve üstü dudak nemlendiricileri kullanmak dudak sağlığınız için çok değerlidir. Dışarıda çok vakit geçiriyorsanız 2 saatte bir dudaklarınıza nemlendirici sürmeniz sizi dudak kuruluğu ve yaralarından koruyacaktır. Ayrıca güneşin de cilde zarar verdiğini unutmayın.

SPF’li dudak nemlendiricileri Buradaayrıldık.

4. Aloe vera ve bal kullanabilirsiniz.

Aloe vera normalde yanıkların tedavisi için tavsiye edilir ve ayrıca dudakları nemlendirmek için kullanılır. Marketlerden jel şeklinde alıp hızlı bir şekilde kullanmaya başlayabilirsiniz ya da kendi yetiştirdiğiniz aloe vera bitkisinin yaprağını soyup içindeki jeli kullanabilirsiniz.

Balın kullanımı söz konusu olduğunda, yapılan araştırmalar balın tadının yanı sıra güzelleştirici gücünün de olduğunu ortaya koymuştur. Bal, kuruyan dudaklarınızı nemlendirirken, onarıcı etkisiyle dudaklarınızdaki ölü deriyi soyarak dudak sağlığınızı da artıracaktır. Bu normal iş için organik bal kullanmak en doğrusu olacaktır.

Aloe vera dudak ürünleri BuradaBulabilirsin.

Bal içeren dudak balzamları Bu tarafta.

5. Yeşil çay poşetleri de oldukça yeterli olabilir…

Bildiğiniz gibi yeşil çayın antioksidan özelliği vardır ve çay olarak tüketimi oldukça yaygındır. Yeşil çay da dudaklara çok iyi geliyor. Çay olarak tükettiğiniz poşet çayları çöpe atmak yerine dudaklarınıza koyup birkaç dakika beklerseniz yeşil çay dudaklarınıza yetecektir.

6. Hoşluk işlerinde salatalık vazgeçilmezdir.

Çevrenizdeki insanların gözlerinin altına salatalık sürdüklerine rastlamış olabilirsiniz. Salatalık, cilde iyi gelmesinin yanı sıra dudakları nemlendirmeye de yardımcı olur. Dudaklarınıza ince bir dilim salatalık koyarak 10 dakika bekleterek nemlendirebilirsiniz. Dilerseniz salatalığı ezip dudaklarınıza maske olarak uygulayabilirsiniz.

7. Günlük vazelin kullanımı dudaklarınızı çok pürüzsüz hale getirecektir.

Vazelin birçok yönteme göre daha ucuz ve ulaşılabilir bir dudak koruma işlemidir. Ayrıca bilim adamlarının araştırmaları sonucunda içerdiği koruyucu yağlar nedeniyle vazelinin günlük kullanımının gerçek ve sağlıklı olduğunu vurgulamaktadır. Düzenli olarak vazelin kullanmaya başladıktan sonra dudaklarınız daha parlak ve sağlıklı olacaktır. ❤

Dudaklarınız için kullanabileceğiniz vazelinler Burada.

8. Avokado yağını dudaklarınıza sürebilirsiniz.

Avokado yağının pek bilinmeyen güçlü bir nemlendirici özelliği vardır. Özellikle alerjik ciltler için avokado yağı harika bir testtir. Avokado içeriğindeki maddeler cildi nemlendirirken, savunmayı da unutmaz ve dudaklarınızı yumuşak, nemli ve sağlıklı tutar.

avokado yağları Burada.

haber-zeytinburnu.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu