Haber

Cumartesi Anneleri Gözaltına Alınmadan Basın Açıklaması Yaptı

Cumartesi Anneleri, 5 yıl aradan sonra ilk kez, herhangi bir engelle karşılaşmadan, gözaltına alınmadan, Galatasaray Meydanı’nda basın açıklaması yaptı.

Gözaltında kaybolan yakınlarının akıbetini sormak ve faillerin yargılanmasını talep etmek amacıyla 1995 yılından bu yana İstanbul Taksim Galatasaray Meydanı’nda oturma eylemi düzenleyen Cumartesi Anneleri, 972. haftada basın açıklaması yaptı. Cumartesi Anneleri, 5 yılı aşkın süredir ilk kez hiçbir engelle karşılaşmadan, gözaltına alınmadan Galatasaray Meydanı’nda basın açıklaması yaptı. Kayıp yakınları açıklamanın ardından ellerindeki karanfilleri meydana bıraktı.

Cumartesi Anneleri sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Cumartesi Anneleri, 700’üncü haftadan bu yana ilk kez Galatasaray’da açıklamamızı 972’nci haftada yaptık, karanfillerimizi bıraktık. Abdülkerim Yurtseven’i aramaya kararlıyız, Mikdat Özeken, Münür Sarıtaş ve tüm kayıplarımıza, faillerin yargılanıp cezalandırılmasını sağlamak için.” “İstemekten vazgeçmeyeceğiz” dedi.

CUMARTESİ ANNELERİ ANAYASA MAHKEMESİ KARARINA RAĞMEN YILLARCA ENGELLENDİ

Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) “hak ihlali” kararı Beyoğlu Kaymakamlığı’na tebliğ edilmesine rağmen 5 yılı aşkın süre Cumartesi Anneleri’nin Galatasaray Meydanı’na çıkışı engellendi ve her hafta onlarca kişi gözaltına alındı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya geçtiğimiz günlerde “Cumartesi Anneleri’nin yaşadığı mağduriyet budur. En kısa sürede çözüm bulacağız. Bu hafta gördüğünüz gibi biz herhangi bir tutuklama yapmadık.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu