Haber

Dünya Bilek Şampiyonu Gökhan Seven 12. Kez Şampiyon Oldu

Dünya bilek şampiyonu milli sporcu Avatar lakaplı Gökhan Seven, 12. kez dünya şampiyonu oldu. Şampiyonu Erzurum Havalimanı’nda tek kişi karşıladı.

Çocukluğunda yaşadığı rahatsızlıklar sonucu hayatına engelli olarak devam etmek zorunda kalan Seven, bilek güreşinde 12. kez dünya şampiyonluğuna ulaştı. Gökhan Seven, ilk derecesini 2010 yılında ABD’de düzenlenen dünya şampiyonasında aldı. Şampiyonanın ardından ülkemize dönen şampiyon sporcuyu Erzurum Havalimanı’nda sadece Erzurum Kent Konseyi Engelliler Meclis Başkanı Abdullah Keleşoğlu selamladı ve tebrik etti.

Kazakistan’ın başkenti Astana’da düzenlenen bilek güreşi şampiyonasında sol kolunda Gürcü rakibini, sağ kolunda ise Ermeni rakibini yenerek altın madalya kazanan Gökhan Seven, 2019 yılı için ay yıldızlı bayrağımızı dalgalandırmayı başardı. 12. kez. Bayrağı bir kez daha sol ve sağ bileğinde dalgalandırmanın gururunu yaşadığını dile getiren Gökhan Seven, “Madalya toplamaya devam edeceğim. Bana destek veren herkese teşekkür ederim.”

12. Dünya Şampiyonası’nı kazanan Gökhan Seven’ı karşılamaya giden tek kişi olan Erzurum Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Abdullah Keleşoğlu, şampiyona seccade hediye ederek, takviyelerinin seccadeden geçtiğini ve dualarının her zaman yanında olduğunu belirtti. Erzurum Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Keleşoğlu, memleketine 12. kez dünya şampiyonu olarak dönen milli sporcuyla tek bir kişinin buluşmasının acısını ve ızdırabını hissettiğini belirterek, “Yetkililerimizden ve büyüklerimizden bekliyoruz. Sporcumuza daha çok sahip çıkın. Çünkü o, aldığı başarı ve şampiyonluklarla bunu hak ediyor” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu