Haber

İtalya, Berlusconi için ulusal yas ilan etmeyi tartışıyor

Hayatı boyunca siyasi muhalifleriyle yaptığı polemik ve açıklamalarla gündem yaratan Berlusconi, bu kez ölümünün ardından yas ilan etmesi nedeniyle tartışmaların merkezinde yer alıyor. Ülkede vefat eden eski bir başbakan için ilk kez ulusal yas ilanı bazı siyasilerin tepkisini çekti.

Berlusconi’nin bir dönem siyasi rakiplerinden biri olan Demokrat Parti’nin (PD) eski lideri Rosy Bindi, “Bir mümin olarak huzur içinde yatsın diliyorum ama o yalnız değil, birçoklarının sorumlusudur” dedi. Bugün ülkenin karşı karşıya olduğu sorunlar. Devlet töreni yapılması doğru ama kendisi gibi bölücü biri için milli yas ilan edilmesi doğru bir tercih değil” dedi.

PD Senatörü Andrea Crisanti, Silvio Berlusconi’nin ölümünün üzüntüsünü anlayabildiğini, ancak eski Başbakan için bu tür devlet törenleri ve ulusal yas uygulamalarına karşı olduğunu söyledi.

İktidar partilerinden FI senatörü Maurizio Gasparri, başkanını kaybetmenin verdiği acıyla bu sözlere tam olarak yanıt veremediğini ancak bunların gerçek bir devlet adamının hafızasını zedeleyen sözler olduğunu belirterek tepki gösterdi. Ünlü liderin ailesi, devlet yetkilileri ve yakın dostlarının taziyelerini Arcore’daki villada kabul etmeye devam ediyor.

Senato Başkanı Ignazio La Russa, İtalya Başbakanı Giorgia Meloni ve Başbakan Yardımcısı ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Matteo Salvini de akşam saatlerinde taziye ziyaretinde bulundu.

Villanın çevresine gelen çok sayıda kişinin Berlusconi’ye çiçek, atkı, forma ve aşk ifadeleri içeren pankartlar bıraktığı görüldü. Öte yandan Berlusconi’nin cenaze töreni hazırlıkları, devlet töreninin yapılacağı Milano’daki Duomo Katedrali ve önündeki meydanda devam ediyor. Duomo meydanına dev ekranlar kurulurken, binlerce kişinin cenazeyi buradan takip etmesi bekleniyor.

Kronik lösemi teşhisiyle 9 Haziran’dan beri tedavi gördüğü Milano’daki San Raffaele Hastanesi’nde dün 86 yaşında hayatını kaybeden Berlusconi, yarın düzenlenecek cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlanacak.

haber-burhaniye.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu