Haber

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Körfezi turu düzenledi

izmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, kentin simgelerinden Bergama Vapuru ile yapılan İzmir Körfezi varyantına katıldı. Önder Soyer, “Bugüne kadar İzmir’i bu kadar güzel anlatan bir organizasyon olmamıştı. Körfez, İzmir’in kalbidir ve 8 bin 500 yıllık hikayeyi dinlemek, İzmir’i Bergama Vapuru ile izlemek çok güzel. Körfez.”

İzmir Büyükşehir Belediyesi İzDoğa ve İzdeniz şirketleri, İzmir’in doğal ve tarihi güzelliklerini gün yüzüne çıkarmaya devam ediyor. İzmir’in simgelerinden Bergama Vapuru ve ilk İzmir Körfezi varyantı 26 Temmuz’da yapıldı. Körfez’in birçok noktasını gezme ve tanıma fırsatı sunan koşuya Lider Soyer ve eşi Neptün Soyer, İzmir İl Yönetim Kurulu Başkanı Nilay Kökkılınç, İzmir Büyükşehir Belediyesi bürokratları ve İzmirliler katıldı. Yenilenen Bergama Vapuru ile yapılan yarışta profesyonel rehberler Serdar Çelenk, Osman Ünal ve Göker Yarkın Yaraşlı, İzmir’in 8 bin 500 yıllık tarihini anlattı.

Başkan Soyer, İzmir Körfez Turu’nun kent için değerine vurgu yaparak, şunları söyledi:

“İzmir’in ikonik eserlerinden biri olacak. Şimdiye kadar İzmir’i bu kadar güzel anlatan bir aranjman olmamıştı. Körfez, İzmir’in kalbi ve 8 bin 500 yıllık hikayeyi dinlemek çok keyifli. İzmir’i Bergama Vapuru ile körfezden izleyin.Türkiye’nin en yetkin rehberlerinden biridir.Bence çok akıllıca bir adım olmuş.Vatandaşların nezaketi ilginin daha da artacağını gösteriyor.Acentalar daha başlamadı, profesyonel olarak tanıtılmadı ama bu haliyle bile İzmirliler gelip tura katılıyor.Bence çok güzel oldu.”

İzDoğa ve İzdeniz işbirliğiyle düzenlenen ve ilk seferini 26 Temmuz’da yapan İzmir Körfezi tipi; Konak İskelesi’nden hareketle sırasıyla Passport, Alsancak, Liman, Bayraklı, Alaybey, Karşıyaka, Bostanlı, Göztepe ve Karataş’a uğrarlar. Feribot, parkur sonunda ziyaretçileri tekrar Konak İskelesi’ne bırakıyor. İzmir Körfezi’ni rehberli bir cins eşliğinde gezmenizi sağlayacak turlar 19.00-21.00 saatleri arasında yapılıyor. Yaklaşık iki saat sürecek olan tur, İzmir’in tarihine ve yaşayan körfeze farklı bir açıdan bakmanın yanı sıra İzmir’in eşsiz gün batımını da izlemenizi sağlayacak. İzmir Körfezi tipi bilet satın almak için “izdogaturizm.com” adresini ziyaret edebilirsiniz.

İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden İzDoğa, İzmir Körfez Tipi ile toplamda 8 çeşit sunuyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yaşayan parklarından biri olan ve Akdeniz ekosisteminin çok iyi korunmuş bir örneği olan Olivelo Living Park’ta, Safari Tipi, 1 Günde 8500 Yıl Tipi bir günde gözlemlenebilen, 8.500 yıl öncesine ait ve görülebilen Bugüne kadar görülen Erken Zeytin Yol Tipi, Efeler Yolu Günlük Tip, Efeler Yolu Tek Gece Konaklama Tipi, Flamingo Yolu Tekne Tipi ve Flamingo Yolu Otobüs Tipi vardır. Irklar hakkında detaylı bilgiye “izdogaturizm.com” adresinden ulaşılabilir.

Kaynak: ANKA / Turizm

habergolkoy.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu