Haber

Kilis’te saat 04.17’de meydana gelen depremde hayatını kaybedenler anıldı

Kilis’te saat 04.17’de meydana gelen depremde hayatını kaybedenler anıldı

KİLİS – Kahramanmaraş merkezli depremin birinci yıl dönümü kapsamında Kilis’te hayatını kaybedenler için anma programı düzenlendi.

Kilis İl Afet ve Acil Durum Uyum Konseyi Toplantısı, Kilis Valisi Tahir Şahin başkanlığında, protokol üyelerinin katılımıyla Kilis AFAD İl Müdürlüğü binasında gerçekleştirildi. Toplantıda Kilis Valisi Tahir, 11 ili etkileyen deprem felaketinde bölgedeki yaralı vatandaşların Kilis’e gelerek tedavi altına alınırken, bölgedeki diğer illerde de önemli rol üstlendiklerini vurguladı.

İl Afet ve Acil Durum Uyum Meclisi Toplantısı’nda basın açıklaması yapan Kilis Valisi Tahir Şahin, “Bugün, 6 Şubat 2023’te yüzyılın felaketi olarak bahsettiğimiz, depremin temelini oluşturan depremin yıl dönümü. Kahramanmaraş Pazarcık. Şehrimiz dahil 11 ilimizi etkileyen asırlık felakette şehrimizde ilk sırada AFAD çalışanlarımız yer alıyor.” “Bulunduğumuz entegrasyon merkezinde 40 binanın çöktüğü, 11 vatandaşımızın hayatını kaybettiği, 65 vatandaşımızın ise sağlık kurumlarında tedavi altına alındığı ihbarı aldık. Deprem kış aylarında meydana geldiğinden şehrimizde hızla barınma merkezleri kuruldu, kentte 2.066 adet çadır kurularak hemşehrilerimizin acil barınma ihtiyaçları karşılandı.” söz konusu.

Depremdeyken diğer afetzedelere de el uzattığını belirten Vali Şahin, “Deprem sırasında günlük 110 bin depremzedeye sıcak yemek ikramı yapıldı. İlk etapta ilimize 406 can konteyneri kurulumu gerçekleştirdik. Kırsal alanda 699 konteyner. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız İklim Değişikliği Bakanlığımız, kentte 94 bin kişiyle depremi hemen takip etti.” 636 bağımsız binayı inceleyen incelemede, 457 binanın yıkıldığı, 151 binanın acil yıkılması gerektiği, 1926 binanın ağır, 488 binanın ise orta hasarlı olduğu belirlendi. Bugüne kadar enkaz kaldırma ve yıkım işlemleri hızla yürütülürken, şehrimizdeki enkazın yüzde 98’i kaldırıldı. Cumhurbaşkanımızın güçlü iradesiyle. “Bir yıl içerisinde hemşehrilerimizin köy evleri ile AFAD Başkanlığımızın koordinasyonunda yürütülen konutların imalat süreci başlamış olup, bugün itibarıyla ilçemizde üretimine devam edilen konut ve eğitim kurumlarının inşaatları da tamamlanmıştır. İlimiz hızla devam ediyor. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyorum” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu