Haber

Narlıdere Belediyesi profesyonel denetim ve iş birliği protokolü imzaladı

Narlıdere Belediye, TMMOB’ye bağlı Mimarlar Odası İzmir şubeleri, Jeofizik Mühendisleri Odası ve Jeoloji Mühendisleri Odası ile profesyonel denetim ve iş birliği protokolü imzaladı. Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin“Şehirlerimizi yönetirken ve geleceğe hazırlarken bilimden referans almalıyız. Alanında uzman kişilerden oluşan meslek odalarımız, yürüttüğümüz kent politikalarının sağlıklı bir şekilde gelişmesine çok değerli katkılar sağlayacaktır” dedi. deneyimleri ve yetkinlikleri ile Narlıdere’de.”

Narlıdere Belediyesi, Mimarlar Odası İzmir Şubesi, Jeofizik Mühendisleri Odası İzmir Şubesi ve TMMOB’ye bağlı Jeoloji Mühendisleri Odası İzmir Şubesi ile profesyonel denetim ve iş birliği protokolü imzaladı. Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin’in yanı sıra Mimarlar Odası İzmir Şube Başkanı İlker Kahraman, Jeofizik Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Sinancan Öziçer, Jeoloji Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Üyeleri Çağlar Özbuyuk ve Kürşad Akman katıldı. belediye binasında protokol töreni düzenlendi. Protokol ile Narlıdere sonunda sağlıklı kentleşme, nitelikli yapılaşma, kültürel, tarihi ve doğal çevre değerlerinin geliştirilmesi için mesleki faaliyet denetimi ve teknik işbirliği yapılmasına karar verildi.

MESLEK ODALARIMIZ KAMU ÇIKARINI KORUYOR

Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, Kahramanmaraş’ta 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerde 50 binden fazla kişinin hayatını kaybettiğini hatırlatarak, “Şehirlerimizi inşa ederken bilimin gücünü kullansaydık böyle bir felaketle karşılaşmazdık. Şehirlerimizi yönetirken ve geleceğe hazırlarken bilimden referans almalıyız.Bizde, Meslek odaları gibi bilgi ve birikimlerini toplum ve kamu yararına koruyan bir güç var.Profesyonel gücümüzü kullanmalıyız. Kamu denetim rolü de olan odaların daha aktif hale getirilerek güçlenmelerine olanak tanındığını anlatan Demir, “Sağlıklı bir devletin gelişmesinde bize çok değerli katkılar sağlayacak. Protokolde emeği geçen tüm paydaşlara teşekkür eder, hayırlı olmasını dilerim.”

SAĞLIKLI KENTLEŞMEYE KATKI SAĞLAYACAK

Protokolle ilgili açıklama yapan Mimarlar Odası İzmir Şube Başkanı İlker Kahraman, “Mimari projelerin yapı ruhsatı için meslek odasında incelenmesi, belediyelerin daha aktif denetim yapmasına zemin hazırlayacak. Kamu yararınadır.Bu sağlıklı kentleşme ve kaliteli yapı üretimi için değerli bir gerekliliktir.Protokolün hayırlı olmasını diliyoruz.’ diye konuştu.

TEMMENİMİZİ İZMİR’İN TÜMÜNE GENİŞLETİYORUZ

Jeofizik Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Sinancan Öziçer, protokolün örnek olmasını dileyerek, “İmzaladığımız bu protokolün sağlıklı kentleşme ve gerçek yapılaşma için değerli bir adım olduğunu düşünüyoruz. Umarız. bu ve benzeri protokollerin şehrimizin her yerinde yapılacağını, Sayın Önderliğimizin ve bu anlayışın oluşmasında emeği geçen herkesindir.” teşekkür ederim” dedi

NARLIDERE’YE KATKI SAĞLAYACAK

Jeoloji Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Koray Çetin Önalan da imzalanan protokolün belediye ile meslek odaları arasında bir çalışma düzlemi oluşturması açısından önemine dikkat çekti. Önalan, “Bu protokol ile belediyenin güncel sorunlarına mesleki disiplinimiz çerçevesinde birlikte çözüm üretmeye çalışacağız. TMMOB’nin yapılanması ve unsurları doğrultusunda imzaladığımız protokol, gerçeğe dayalı işbirliğine dayanmaktadır. afet ve deprem, çevre sorunları ve ülkemizin doğal yapısının korunmasına katkı sağlayacağını düşünüyoruz” dedi.

PROTOKOL HAKKINDA

Söz konusu protokol, sağlıklı kentleşme ve nitelikli bir yapılaşma faaliyeti için gerekli olan mimarlık ve mühendislik hizmetlerinin ilgili mevzuat, bilimsel esaslar ve meslek kurallarına uygun olarak sunulmasını amaçlamaktadır. Protokole bağlı meslek odalarıyla belediye nezdinde bilimsel teknik iş birliğinin gerçekleştirilmesi, üretilen hizmetlerin daha hızlı ve şeffaf hale getirilmesi ve bu doğrultuda tarafların ortak sorumluluklarının yerine getirilmesi amacıyla ortak çalışmalar yürütülecek. tarihi, kültürü, doğayı, çevreyi ve ekolojik değerleri koruyarak karşılıklı dayanışma içinde. İlgili meslek odaları, belediyenin talebi doğrultusunda belediye çalışanlarına eğitim verebilecek.

Kaynak: ANKA / Günümüz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu