Haber

Ömer Faruk Eminağaoğlu: Kılıçdaroğlu’nun görev süresi doldu

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından CHP’de başlayan ‘değişim’ rüzgarları durmuyor.

‘Değişim’ vurgusuyla yola çıkan ve bunu defalarca dile getiren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, çağrısını yinelemeye devam ediyor.

CHP’de kazan kaynıyor

CHP, Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu yanlıları olarak ikiye bölünmüşken, Ekrem İmamoğlu’na karşı Kemal Kılıçdaroğlu’nun koltuğunu savunmanın tam ortasında.

CHP’de koltuk mücadelesi sürerken, başörtüsü karşıtı söylemleriyle adından söz ettiren eski YARSAV Genel Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu’ndan dikkat çekici bir iddia geldi.

“Başkanlık düştü”

Ömer Faruk Eminağaoğlu, 27 Temmuz prestijiyle Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanlığının hukuken düştüğünü savundu.

“Üç yıl doldu”

Eminağaoğlu yaptığı açıklamalarda şu ifadelere yer verdi:

CHP Tüzüğü ve Siyasi Partiler Kanunu’nda (SPY), kongrelerin iki yılda bir yapılacağı ve en fazla bir yıl ertelenebileceği hükmü yer alıyor. CHP, kongresini Temmuz 2022’ye kadar gerçekleştirmedi ve kongreyi bir yıl süreyle erteleme kararı aldı. Kongre için öngörülen üç yıllık süre artık sona ermiştir.

“Artık cumhurbaşkanı değil”

Düzenlenecek muhteşem kongrenin açılış konuşmasını Kılıçdaroğlu’nun yapamayacağını vurgulayan Eminağaoğlu, şu ifadeleri kullandı:

Çünkü o artık genel lider değil. Sayın Kılıçdaroğlu milletvekili veya genel başkan olmadığı için bu inanılmaz kongreye tabii delege olarak katılamayacak. Bu nedenle kongrede oy hakkı olmayacaktır. Oy hakkı olmaksızın sadece eski genel başkan olarak fahri üye olarak katılabilecektir. Siyasi Partiler Kanunu’nda, CHP’nin Başbakanlık ve kongre delegeleri tüzüğünde de benzer kararlar var. Ancak, başkana ilişkin ‘mevcut genel başkanın yenisi seçilinceye kadar görevine devam edeceği’ yönünde bir hüküm bulunmadığından, özellikle kanundaki açık düzenleme dikkate alındığında başkanın görevi sona ermiştir.

CHP’den yanıt

CHP kurmayları ise cumhurbaşkanlığından istifa söz konusu olmadığını, bu konuda Yargıtay’ın karar verebileceğini bildirdi.

Kongre için olağan takvime geçildi, yerel seçimlerin seçimlerden önce yapılacağı vurgulandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu