Teknoloji

Rusya’nın “siyasi trolünden” bir garip iddia daha: ABD aslında Ay’a hiç ayak basmadı!

Rusya’nın uzay ajansı Roscosmos’un eski başkanı ve tuhaf açıklamalarıyla ünlü Dmitry Rogozin, ABD’nin Ay’a ilk inişiyle ilgili bazı komplo teorileri paylaşarak, dikkatleri Ukrayna’nın işgalinden farklı bir noktaya çekmeye çalışıyor.

Hemen her açıklamasında kışkırtıcı bir nokta bulunan siyasetçi, Rusya’nın başbakan yardımcısı olduğu dönemde Telegram üzerinden yaptığı açıklamada, 1969’da NASA, Ay’a inişin resmi kanıtını istedi.dedi, ama görünüşe göre sadece kozmonot Alexei Leonovtarafından yazılmış bir kitabın bir kopyasını satın aldı.

Başkan Vladimir Putin, 2018’de kendisine Roskosmos’ta en üst pozisyonu verdiğinde aynı konuyu tekrar gündeme getirdi; Ancak ” NASA ile kutsal işbirliği” altını oymakla suçlandı.

Şimdi de yeni açıklamalarında “ Üst düzey bir yetkiliden de şüphelerim altında beni ‘uluslararası durumu ağırlaştırmakla’ suçlayan kızgın bir telefon aldım.dedi ve devam etti: “ Geçen yüzyılın 60’larındaki teknolojik gelişme düzeyindeki ABD’nin şu anda hala yapamadığını nasıl yaptığı çok sorgulanabilir.

Bu Rogozin’in ilk suçu değil

Rogozin’in şüpheli geçmişi göz önüne alındığında, son zamanlardaki kışkırtıcı yorumlarının dezenformasyon yayma ve önde gelen komplo teorilerini istismar etme girişimi olduğu öne sürülebilir.

2020’de yapılan bir anket, Ay’a inişin gerçek olduğuna dair sunulan kanıtlara rağmen, Rusların neredeyse yarısının 1969’daki aya inişlerin ABD hükümeti tarafından düzenlenen bir aldatmaca olduğuna inandığını gösterdi. Bir tür ünlü, kötü şöhretli “Rogozin’in ilginç bir gerçeklik görüşüne sahip olduğuna dair garip açıklamalarla” siyasi trol” olarak da bilindiğini hatırlamakta fayda var.

2018’de Rogozin, Venüs’ün üst atmosferinde fosfin keşfine, gezegenin aslında Rusya’nın mülkü olduğunu öne sürerek yanıt verdi: Venüs’ün bir Rus gezegeni olduğuna inanıyoruz. Ülkemiz, Venüs’e başarıyla ayak basan ilk ve tek ülke oldu.

Rusya’nın Ukrayna’yı işgalini izleyen yaptırımlara yanıt olarak Rogozin, Rusya’nın Uluslararası Uzay İstasyonu’ndan (ISS) çekileceği yönünde defalarca tehditlerde bulundu ve bunun ABD, Avrupa, Çin ve Hindistan’a ölümcül bir inişle sonuçlanabileceğini öne sürdü.

ISS ve ABD astronotunun Rus modüllerini ayırmak bile Mark T. Vande Hei Onu uzayda mahsur bırakmakla tehdit etti. Ancak, birçok provokasyonu gibi, bunun da boş bir tehdit olduğu ortaya çıktı ve Roscosmos, uluslararası ortaklarına kimsenin geride kalmayacağına dair güvence vererek hızlı bir açıklama yaptı.

Rogozin, Temmuz 2022’de Roscosmos’taki rolünden alındı ​​ve o zamandan beri zamanının çoğunu Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin alevlerini körükleyerek geçirdi. Son iddiası, önde gelen bir uzay araştırma örgütünün eski liderinden gelen bomba gibi görünse de, söylediği herhangi bir şeyi sorgulamadan kabul etmek bariz bir hata olur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu