Haber

Sahil Güvenlik Komutanlığının 41. kuruluş yılı kutlanıyor

Sahil Güvenlik Komutanlığının 41. kuruluş yılı çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Sahil Güvenlik Komutanı Yüzbaşı Gökhan Fidan, Teğmenler Cemal Ayık ve Efe Başçay, Kırklareli Valisi Birol Ekici’yi ziyaret etti.

Sahil Güvenlik Komutanlığının 41. kuruluş yıl dönümü vesilesiyle Sahil Güvenlik Komutanı Yüzbaşı Gökhan Fidan ile Teğmenler Cemal Ayık ve Efe Başçay’ı makamında karşılayan Kırklareli Valisi Birol Ekici, Mavi Vatan’ın yılmaz koruyucularının kuruluş yıl dönümünü kutladı. Vali Ekici, “Mavi Vatan’ın güvenliğinin sağlanması ve milli menfaatlerimizin korunması noktasında en büyük güvencemiz olan Sahil Güvenlik Komutanlığımız, görev ve sorumluluklarını her kademede nitelikli ve donanımlı personeli ile başarıyla yerine getirmeye devam edecektir. bugün yaptı Kuruluş yıl dönümünü en içten dileklerimle kutluyorum.”

18 Haziran’da kutlandı

Sahil Güvenlik Komutanlığı personeli, 8 Haziran 2003 tarihinde kabul edilen ve 24 Haziran 2003 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan Sahil Güvenlik Komutanlığı Kanunu ve Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kadrosunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile deniz sınıfından ayrılarak müstakil bir yapıya kavuşturulmuştur. Kanun. Bu değişikliğin ardından Sahil Güvenlik Komutanlığının kuruluş yıldönümü 18 Haziran’da kutlanmaya başlandı. 668 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile Sahil Güvenlik Komutanlığı silahlı genel kolluk kuvveti olarak doğrudan İçişleri Bakanlığına bağlandı. 25 Temmuz 2016 tarihli Resmi Gazete’de yayımlandı. – KIRKLARELİ

haberbabadag.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu