Haber

Türk Kızılayı, Malatya’da depremzedelere günde 300-350 bin porsiyon gıda ulaştırıyor.

Türk Kızılayı, “yüzyılın felaketi” olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Malatya’da yeme-içme ihtiyacının büyük bölümünü karşılıyor.

Türk Kızılayı’nın İnönü Üniversitesi’nde ve şehrin farklı noktalarında oluşturduğu mutfaklarda, depremzedeler ve bölgede çalışanlar için yemekler hazırlanıyor.

50 profesyonel şef çalışıyor

Sabah, öğle ve akşam yemeklerinde 50 profesyonel şef tarafından hazırlanan sıcak yemekler, depremzedelere ve sahada çalışan personele servis ediliyor.

İl genelinde yaklaşık 400 gönüllü ve 150 profesyonel çalışan tarafından afetzedelere yemek ulaştırılmaktadır.

Türk Kızılayı Malatya Beslenme Sorumlusu Baki Seyrek, depremin olduğu ilk anlarda ekipleri afet bölgesine sevk ettiklerini söyledi.

Menüler bağışlarla hazırlanıyor

Kentte ilk önce hızlı ve sağlıklı yemek pişirmek için alanları belirlediklerini anlatan Seyrek, bu kapsamda İnönü Üniversitesi’nin mutfaklarını kullandıklarını söyledi.

Her öğün için hazırlanan yemeklerin 96 farklı noktaya götürüldüğünü belirten, “Kızılay olarak il genelinde 300 bin rakamına ulaştık. 7 gün 24 saat depremzedelerin yanındayız. Menülerimizi tamamen bağışlarla yönetiyoruz. Yemekleri de bu yüzden hazırlıyoruz. Ne gelirse gelsin. Sebze-meyve sıkıntısı var. Geldiği gibi vatandaşlarımıza ulaştıracağız.”söz konusu.

Günde 300-350 bin porsiyon yemek üretiliyor

Depremzedelerin yanı sıra il dışından yardıma gelen görevlilerin de gıda ihtiyaçlarının karşılandığını söyleyen Seyrek, şöyle devam etti:

Önceliğimiz depremzedeler ama çalışma gruplarımıza da yemek hizmeti veriyoruz. Yemeklerimizi talep edilen yere götürüyoruz. Sadece üniversite yemekhanesinde günde 30-36 bin kişiye yemek yapılıyor. İl genelinde 300-350 bin porsiyon gıda üretiyoruz. Gıda dağıtımı ve hazırlanması için bölgede 350-400 civarında Kızılay gönüllüsü bulunuyor. 100-150 kişilik profesyonel bir grup da yemek hazırlamak ve uyum sağlamak için çalışıyor.

“İhtiyaç nerede biterse orada devre dışı kalırız”

Türk Kızılayı olarak son depremzede kendi konutuna girene kadar bölgede olacaklarını vurgulayan Seyrek, “Biz bu işin sonuna kadar buradayız. Kızılay olarak ‘Yeter Allah razı olsun’ diyene kadar tüm canımızla bu işi yürütmeye çalışıyoruz.dedi.

İnönü Üniversitesi mutfak sorumlusu Ahmet Özgül Tekin, depremin olduğu ilk günden itibaren Kızılay ile depremzedeler için yemek hazırladıklarını söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu