Haber

‘9 büyüklüğünde depreme dayanır’ dedi! Enkaz kalıntıları

Kahramanmaraş’ın Ördekdede köyünde, köylülerin ‘Beyaz Saray’ dediği 3 katlı Süslü Apartmanı depremde yıkılırken, sahibi Ali Süslü binanın enkazında hayatını kaybetti. 9″ büyüklüğündeki depreme dayanıklıdır.

11 ilde büyük yıkıma neden olan depremde, 200 hane ve 500 kişinin yaşadığı Ördekdede köyünde 3 katlı yeni bir binanın çöktüğü iddialarına, müteahhitlere malzeme ve demir eksikliğinin kullanıldığı argümanları eklendi. Ali-İbrahim Süslü kardeşlerin büyük meblağlar harcayarak dillere destan yazdığı bina, ailenin mezarı oldu.

ASANSÖR, JAKUZİ

61 yaşındaki çiftçi Ali Süslü’nün köyde benzeri olmayan bir ev yapmak için 2019’da başvurduğu müteahhit Salman Bakay, kaba inşaatı bitirdikten sonra aileyi iki yıl meşgul etti. İkili arasında sorunlar çıkınca binanın ince işleri başka bir firmaya yaptırıldı.

Binanın ince işlerini başka bir firmaya yaptıran Ali Süslü, yaşlı annesi için üç katlı binaya asansör yaptırdı. Dairelerin içlerini jakuzi dahil her türlü konforla döşedi. Süslü Ailesi, köylülerin manzarası nedeniyle “Beyaz Saray” olarak adlandırdıkları binaya yaklaşık 3 ay önce taşındı. İlk büyük depremde yıkılan binadan anne Hanife, ailenin kızı Manolya ve İbrahim Süslü sağ kurtuldu. Ali Süslü ise çöken beton modülün başına düşmesi sonucu hayatını kaybetti.

5 MİLYON TL MALİYET

İbrahim Süslü, bölgenin deprem sınırında olması nedeniyle müteahhit Salman Bakay ve oğlu Cem Bakay’dan sağlam bir bina istediklerini özellikle vurguladıklarını belirtti.

“Müteahhit bize ‘Beş kat yap, yedi kat yap, 9 büyüklüğünde deprem olsa bu binaya bir şey olmaz’ deyip duruyordu. Eve o kadar güvendik ki yıkılacağını hiç düşünmedik. Müteahhide ölüme sebebiyet vermekten dava açacağız. Ev için 5 milyon harcadık. İyiyi göremedik ve bir fedakarlık yaptık.”

‘O evde oturduk mu, belki yaşıyordu’

Gösterişli binadan önce ağabeyiyle birlikte köy konutları denilen iki binada yıllarca yaşadıklarını anlatan İbrahim Süslü, şunları söyledi:
“Tek katlı iki evimiz üstümüze yıkılır diye korktuk. İki şiddetli deprem yaşadık ve iki ev de sağlamdı. Orada yaşamaya devam etseydik belki kardeşim Ali bugün hayatta olacaktı.”

KAYNAK: MİLLİYET

haber-hamur.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu