Haber

Akşener bildiriyi neden imzaladı? DÜZGÜN Parti’den yeni açıklama

İYİ Parti Küme Başkan Yardımcısı Erhan Usta, Habertürk ekranlarında soruları yanıtlıyor. Ustanın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Bunun diğer 5 başkanın imzasıyla yapılabileceği tavrı tablonun yaklaşımına aykırıdır. Akşener Bey’in masayı dağıttığı söyleniyor. öyle değil Akşener Bey’in masadan kaldırılması istendi.

Siyasi nezakete uymadığını söylüyor, bir partinin isimleri öne sürülüyor. Bu iki başkan CHP rozeti taşımalarına rağmen Millet İttifakı’nın belediye başkanlarıdır. Masaya isim getirip birbirinin işine karışıyorsa aday nasıl belirlenecek? Gültekin Bey önce Kılıçdaroğlu’nun adını söylüyor. O zaman CHP’nin içişlerine mi karışıyor?

AKŞENER CHP BAŞKANLARIYLA GÖRÜŞECEK Mİ?

Bunu bilmiyorum. O kısmı medyadan takip ettim. CHP tarafı böyle bir gelişme olmadığını söyledi.

AKŞENER’İN PERSONEL İLE GÖRÜŞMESİ

Genel Başkan ana sorunlara anında cevap vermeyeceğim yetkili mercilerde konuşacağız dedi. Genel Başkanımız oraya yetkili olarak gitmedi, orada alınan kararları partide görüşeceğini iletti.

AKŞENER 2 MART’TA AÇIKLAMAYI NASIL İMZALADI?

Sadece bilgi amaçlıdır. Etkileyici bir metin. Daha önce kurmaylar metni hazırlıyor, genel başkanlar imzalıyordu. O günkü toplantının havasını düşünün. Metni Sayın Davutoğlu yazıyor. Gözden kaçmış olabilir.

AKŞENER 6 MART’TA YAPILACAK TOPLANTIYA KATILACAK MI?

Karar vermedik, kapı hala açık.

Altı tablo orijinal çalışma öğelerine dönerse, yine de devam eder. Ancak son ve kritik noktada altı masa çalışma prensibinin tamamından vazgeçildiği söyleniyor; Yapabileceğimiz hiçbir şey yok.

(AK Parti’ye geçecek eleştiriler) Geçebilir. Kaç ay kaldı? 9 ay olacak. Türkiye daha değerli. AK Parti’ye 9 ay geçti. Belki geçer.

(CHP’nin içişlerine karışma eleştirileri) Asla kabul edilemez. Şimdiye kadar onları Millet İttifakı’nın başkanları olarak tanıyorduk. 31 Mart projesi İYİ Parti ve Meral Akşener’in projesidir. İsim vererek CHP’nin iç işlerine karışmak söz konusu değil. O zaman bir partiden isim getirmeyelim.

‘Adaylığı son güne bırakmak sorun değil mi’?

‘Artık çok geç’ yorumuna katılıyorum. Keşke başka şeyler olurken bu konu bir şekilde gündeme gelseydi. Bizim için öyle bir rahatlık oldu ki, nasılsa uzlaşı ile çıkacak.

(İki belediye başkanının adaylığını CHP’ye İYİ Parti mi dayattı?) empoze etmek değil. Masaya bir şeyler getiriyoruz. Olmayabileceği söyleniyor. Masada tartışılmalıdır.

Anketlerde gidişatın nasıl olduğunu herkes biliyor. Açık orta cephede olan belediye başkanları var. Bunlara dayalı mı demiyoruz. Sayın Akşener iki liderin isimlerini anarken ‘Bu iki cumhurbaşkanı aday gösterilirse itiraz etmeyeceğiz’ diyor.

Sayın Kılıçdaroğlu’nun adı çıktı. Akşener Bey iki isim getirdi. Masa, nasıl bir anlaşmaya varabileceğimiz konusunda onunla konuşmak zorunda kaldı. Esas eksiklik burada. Beş kişi imzalayalım, gidelim. Bu mümkün mü?

Kumar masasına altılı masa denmiyordu. Bu da bilinmelidir. Başkanımız biz ne kumar masasında olacağız, ne noter masasında olacağız dedi.

AKŞENER’İN TOPLANTIDA KILIÇDAROĞLU’YA TEKLİFİ

Görüşmede bu iki isim şöyle çıkıyor: Sayın Akşener, Sayın Kılıçdaroğlu’na, ‘Bu iki başkandan birinin elini kaldırın’diyor.

‘KAPI HALA AÇIK’

Katılır katılmaz bir şey demedim. Tabii ki, başlangıçtaki çalışma unsurlarına geri dönmek için bir irade ileri sürülürse kapı açıktır. Ama yeniden dayatmalara maruz kalacaksak oraya gitmemizin bir anlamı yok.

Altılı masanın tüm bileşenlerinde, tüm temsilciler çok dikkatli bir dil kullanmalıdır. Bunu önemsiyoruz. Bundan sonra özen gösterilecektir. TBMM’deki sağduyu ve Cumhuriyet Halk Partisi ile birlikteliğin her zaman korunması gerektiğini düşünüyorum.

Farklı tepkiler geliyor. Vatandaşa tam anlatamadık. Gerekçeler ve tepkiler geliyor.

ÇOKLU ADAY MUHALEFET İÇİN RİSKLİ Mİ?

Açıkça kazanamayacağımız biriyle çıkmak, oyunu kaybedeceğimiz anlamına gelir. Maçı kazanmanın yollarını arıyoruz.

Anadolu’yu dolaştığınızda bunun böyle olmadığını anlıyorsunuz. HDP aday göstermezse Erdoğan bu seçimi çok önemli bir farkla kazanacak. Bugün en muhalifler bile muhalefetin adayına oy vermekten çekiniyor.

İkinci tipte alınacaksa Kemal Bey aslında ikinci tipte kalacak.

İKİNCİ TÜRÜNE KALMAZSA KILIÇDAROĞLU’YA DESTEK OLACAK MISINIZ?

Şu anda ona bir şey söyleyemem.

AKŞENER ADAY OLACAK MI?

Hiçbir şey söyleyemem. Bunların hiçbiri konuşulmuyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu