Haber

Abdullah Bağceci Camii Talas Belediyesi ve Hayırseverler İşbirliğiyle İbadetlere Açıldı

Talas Belediyesi ve hayırseverlerin iş birliğiyle yapımı tamamlanan Mevlana Mahallesi’ndeki Abdullah Bağceci Camii, Miraç Gecesi’nde ibadete açıldı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kayseri’nin 85 bin nüfuslu en büyük mahallesi Mevlana’da hayırsever Abdullah Bağceci tarafından Talas Belediyesi’ne ait arazi üzerine yaptırılan camiye gelen vatandaşlara anısına hazırlanan lokma ikram edildi. Kahramanmaraş depreminin yıl dönümünde hayatını kaybedenler.

Akşam namazı ile camiyi dolduran vatandaşlar ibadetlerini gerçekleştirdi.

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, hayırsever Bağceci’ye Allah’ın ve Peygamber’in sözlerinin yer aldığı tabloyu hediye etti.

Kocasinan’dan Ertuğrul Gazi’ye yeni yüz

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Ertuğrulgazi İlçesi’ndeki bağ ve safiye bölgesindeki yol çalışmasında incelemelerde bulundu.

Teknik İşler Müdürlüğü ekiplerince devam eden yol yapım çalışmalarını takip eden Çolakbayrakdar, bölgeyi Kocasinan ve Kayseri’ye yakışır hale getirerek yeni bir çehre kazandıracaklarını belirtti.

Çolakbayrakdar, yatay mimariye uygun yapılaşmaya imkan verecek bölgelerde imar çalışmalarına hazırlandıklarını belirterek, “Bahar aylarında bu bölgedeki diğer altyapı kurumlarının da çalışmalarını öngörüyoruz. İnşallah asfalt çalışmalarını da önümüzdeki dönemde gerçekleştireceğiz. Yaz aylarındaki programımız. Merkez kırsal, dağ, yamaç fark etmeksizin her bölgede hizmet veriyor.” “Vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştıracak yeni bir Kocasinan inşa ediyoruz.” sözlerini kullandı.

Büyükşehirden kanalizasyon hattına 200 milyonluk yatırım

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’nün (KASKİ) kanalizasyon hattı için 2023 yılında 200 milyon 322 bin liralık yatırım yaptığını belirtti.

Büyükkılıç, altyapı ve üstyapı yatırımlarıyla vatandaşların hayatına dokunabilmenin mutluluğunu ve gururunu yaşadıklarını belirtti.

KASKİ’nin kaynakların doğru kullanımı ve sağlıklı su sevkiyatında izlediği politikalar sayesinde şehrin içme suyu kalitesinin garanti altına alındığını belirten Büyükkılıç, şöyle konuştu:

“Bu kapsamda daha kaliteli bir altyapı hedefiyle geçen yıl 200 milyon 322 bin lira yatırım bedeliyle 184 bin 632 metre kanalizasyon şebeke hattının imalatı yapıldı. Bugüne kadar hayata geçirdiğimiz önemli projeler çözümümüzün bir yansımasıdır. Sürdürülebilir bir altyapı oluştururken, teknolojiyi etkin kullanan, çevreye duyarlı belediyecilik anlayışımızla hizmetlerimizi her noktaya ulaştırmak için çalışıyoruz.

refahiye-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu