Haber

Artvin’de yediği dönerin parasını ödemeyen kaymakam şöyle konuştu: Olay tamamen çarpıtmadır.

Geçtiğimiz gün Artvin’de yaşanan olay bir anda gündem oldu.

Artvin’in döneriyle ünlü Yusufeli ilçesi Kaymakamı Hacı Kerim Meral, iddiaya göre 2 misafiriyle bölgede faaliyet gösteren bir restorana geldi.

Döner siparişi veren Meral, misafirleriyle birlikte yerde tatlı ve çay ikramına geçti.

Kaymakam faturayı ödemek istemedi: Beğenmedim…

Daha sonra kasaya yönelen Kaymakam Meral, kasa sahibi Ferhat Kodat’a diğer müşterilerin de önünde döner, sütlaç ve sütlacı beğenmediğini dile getirerek işletmeden ayrıldı.

O anlar iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı.

“Diğer müşterilerimize verdiğimiz hizmetin aynısını Kaymakamımıza da verdik.”

Konuyla ilgili açıklama yapan işletme sahibi Ferhat Kodat, şunları söyledi: “Yakın zamanda yeni ilçemize taşındık. Aslında zor bir dönemden geçiyoruz. Kaymakamımızın davranışı bizi üzdü. Faturayı ödememesi lazım, canı gönülden teşekkür ederim ama müşterilerimizin önünde bizi gücendirmesi hem beni hem de meslektaşlarımızı üzdü. İşyerimize ilk kez geliyor. Diğer müşterilerimize verdiğimiz hizmetin aynısını Kaymakamımıza da verdik. Kasiyere geldi, “Yemeği beğenmedim, tatlıyı beğenmedim o yüzden para vermiyorum” diye bağırdı ve gitti. Kendilerine iyi dileklerde bulunduk ve kolonya ikram ettik” dedi.sözlerini kullandı.

Soruşturma başlatıldı

Öte yandan İçişleri Bakanlığı tarafından konu ile ilgili soruşturma başlatılırken, Valilikten açıklama yapıldı.

Açıklamada, “İçişleri Bakanlığımız, bugün basında çıkan konu ile ilgili olarak Yusufeli Kaymakamı Hacı Kerim Meral hakkında müfettiş görevlendirerek soruşturma başlatmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”Söylendi.

“Olayın tamamı çarpıtmadır, komplo kurmuşlardır.”

Yaşananların ardından konuyla ilgili dikkat çekici bir gelişme yaşandı.

Hakkında soruşturma başlatılan Kaymakam Hacı Kerim Meral, olayın çarpıtıldığını ve kendisine komplo kurulduğunu söyledi.

10Haber’den Ersin Eroğlu’nun haberine göre Meral, şunları söyledi: “Olayın tamamı çarpıtmadır, komplo kurmuşlardır.”dedi ve sonra “Muhafızlarımı gönderip hesabı ödeyecektim.”dedi.

“Akşam ya da yarın savunmayı gönderip hesap vermeyi düşünüyordum.”

“Olay tam bir çarpıtmadır. Komplo kurdular. O restoranda tekrar tekrar yemek yedik. Esnaflarla her zaman iletişim halindeyim. 29 Ekim’de de bayrak dağıttık. Cüzdanım yanımda değildi. Aslında iki arkadaşım beni yemeğe davet etti. Videoda dikkat ederseniz gülerek konuşuyorum. Restoran sahibine ‘Etiniz çok lezzetli ama geçen gün daha iyiydi, biraz sertti’ dedim. Hesabı arkadaşlar ödeyecek. “Sayın Kaymakam, hayatınız için teşekkür ederiz” dedi. ‘Faturayı onlardan almayın’ dedim. Akşam ya da yarın gardiyanları gönderip hesap vermeyi düşünüyordum. Haberin ardından restoran sahibiyle konuştum. Sayın Kaymakam “Ben sizin samimiyetinize inanıyorum, yanlış anladım” dedi. Hakkımda soruşturma başlatıldı. Bugün müfettişler gelecek.”

“Bir insanın onuruyla böyle oynanmaz”

Mekanın sahibi Ferhat Kodat, yaşanan olayın ardından Kaymakam Meral’in kendisinden özür dilediğini belirtti.

Kodat, “Eşimin ve 35-40 müşterimin önünde bana bağıran kişinin özrünü kabul etmiyorum.”söz konusu.

Kodat’ın açıklamalarının tamamı şöyle:

“Gelip yemeklerini yediler. Dükkanda 35-40 kişi varken, “Beğenmedim, rezalet bir yemekti, faturayı da ödemiyorum” dedi. ‘Beğenmediğin yemek için para almayacağım’ dedim. Yanındakiler faturayı ödemeye çalıştı. ‘Ödemeyeceksiniz’ dedi. Haberin medyaya yansımasının ardından Sayın Kaymakam gelip özür diledi. ‘Eşimin ve 35-40 kişinin önünde bana bağıran şahsın özrünü kabul etmiyorum’ dedim. ‘Onun hakkını verin’ dedi. Haklarımdan vazgeçtim. İki gündür yüksek dozda sakinleştirici kullanıyorum. Hayatımda hiç böyle bir şey yaşamadım. Bir insanın onuru bu şekilde oynanamaz. Yemeklerini bitirdiler. Ben kötü bir esnaf değilim. Buraya ayakkabı boyacılığından geldim. Yusufeli beni tanıyor. Kendisine dava açmadım, sakinleşip o zaman karar vereceğim. Sayın Kaymakamımıza da üzülüyorum. Durum bundan ibaret.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu