Haber

Büyükçekmece Barajı’ndan su transferi durduruldu

İstanbul’daki barajlarda doluluk oranı yüzde 19,89 olarak ölçüldü ve kritik seviye olan yüzde 20’nin altına geriledi. Yağmur yağmaması halinde İstanbul’un yaklaşık 58 gün suyunun kalacağı belirtildi.

Hava Forum internet sitesinde yer alan gelişmeye göre, İstanbul Büyükçekmece Barajı’nda doluluk oranının yüzde 3’e düşmesi ve su kalitesinin düşmesi nedeniyle barajdan kente su aktarımı durduruldu.

Hava Forum’un sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “İstanbul’da acilen risk analizi yapılmalı, sular bitmeden planlar yapılmalı. Sular bittikten sonra tedbirlerin hiçbir faydası olmayacak. Billboardlar aracılığıyla su tasarrufu konusunda kamuoyu bilgilendirilmeli.Avrupa Yakası’Şehirdeki barajlar kuruma noktasına geldi.Anadolu Yakası ve Melen’den destek sağlanıyor ancak su desteği ancak sağlanabildiği için yetersiz. Belli bir kapasitede sağlanıyor. Megaşehirde her gün 3 milyon ton su kullanılıyor. Bu çok büyük bir su kullanımı… Tasarruf daveti çok daha yüksek. Bunu sağlam bir şekilde yapmak zorundayız…

İSKİ ‘BEKLEMEYE ALDIK’ DEMİŞTİ

İSKİ Su ve Atıksu Teknolojileri Daire Başkanı İsmail Aydın, bugün yaptığı açıklamada, “Avrupa Yakası’ndaki barajlarımız şu anda yüzde 10’un altında. Ancak Terkos ve Sazlıdere barajlarımızdan su almaya devam ediyoruz. Büyükçekmece barajımızın seviyesi 1.5 milyar lira düştü” dedi. çok, şimdi biraz daha düşük.” “Bunu beklemeye aldık” dedi. (HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu