Haber

Galatasaray, Çaykur Rizespor ile 43. kez karşılaşacak

Galatasaray, Trendyol Süper Lig’in 10. haftasında 43. kez Çaykur Rizespor deplasmanında karşı karşıya gelecek.

Trendyol Süper Lig’in 10. haftasında Galatasaray, yarın saat 19.00’da deplasmanda Çaykur Rizespor ile karşılaşacak. Sarı-kırmızılılar geçtiğimiz hafta 25 puan, 8 galibiyet ve 1 beraberlikle ligde ikinci sırada yer alıyor. Yeşil-lacivertli takım, 4 galibiyet, 2 beraberlik ve 3 mağlubiyetle 14 puanla 8. sırada yer alıyor.

43. randevu

Rizespor ile Galatasaray, Süper Lig’de şu ana kadar 42 kez karşı karşıya geldi. Söz konusu maçlarda sarı-kırmızılılar 28 kez sahadan 3 puanla ayrılan taraf oldu. Yeşil-mavililer, rakibini 7 kez mağlup etti. 7 karşılaşmanın tamamı beraberlikle sonuçlandı. Rize takımı Aslan’ın 99 golüne 44 golle karşılık verdi.

İki takım arasında 27 Şubat 2022’de İstanbul’da oynanan son karşılaşmayı Galatasaray, 4-2’lik skorla kazandı.

Süper Lig’de son 8 maçı kazandı

Galatasaray, Süper Lig’de oynadığı son 8 karşılaşmadan 3 puanla ayrıldı. Sezona Kayserispor ile berabere başlayan sarı-kırmızılılar, ardından sırasıyla Trabzonspor, Gaziantep FK, Samsunspor, Başakşehir, İstanbulspor, MKE Ankaragücü, Antalyaspor ve Beşiktaş’ı mağlup etmeyi başardı.

Uzak rapor kartı

Galatasaray bu sezon ligde 5 deplasman maçı oynadı. Sarı-kırmızılılar 4 galibiyet, 1 beraberlik elde ederek 13 puan topladı. Cimbom konuk olduğu 5 karşılaşmada 8 gol atarken, 1 gol yedi. Aslan bu performansıyla uluslararası arenada en çok puan alan takım oldu.

Mauro Icardi 16 maçta 15 gol attı

Galatasaray’ın Arjantinli futbolcusu Mauro Icardi, attığı gollerle takımına başarı getirmeye devam ediyor. Icardi bu sezon toplam 16 resmi maçta görev aldı ve toplam 15 gol kaydetti. 30 yaşındaki futbolcu, bu gollerin 10’unu Süper Lig’de, 3’ünü UEFA Şampiyonlar Ligi elemelerinde ve 2’sini de gruplarda attı. Icardi aynı zamanda ligin kral yarışının zirvesinde yer alıyor.

En az gol yiyen takım

Galatasaray bu sezon savunmadaki başarılı performansıyla dikkat çekiyor. Sarı-kırmızılılar ligde oynadığı 9 karşılaşmada 5 gol yedi ve bu performansıyla ligde F.Bahçe’yle birlikte en az gol yiyen takım konumunda. Cimbom, söz konusu 9 maçın 5’inde gol yemedi.

Okan Buruk ile İlhan Palut 4. kez rakip oldu

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk ile Rizespor Teknik Direktörü İlhan Palut şu ana kadar 3 kez karşı karşıya geldi. Söz konusu maçlarda Buruk; Galatasaray ve Başakşehir’in teknik direktörlüğünü yapan Palut, Göztepe ve Konyaspor’un antrenörlüğünü yapıyordu. Okan Buruk’un takımları, oynanan 3 karşılaşmanın 2’sini kazanırken, 1 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı.

Fernando Muslera’nın eşiğinde

Galatasaray’da Rizespor maçı öncesinde 1 futbolcu sarı kart cezası sınırında bulunuyor. Sarı-kırmızılıların kalecisi Fernando Muslera, Rize karşısında sarı kart görmesi halinde bir sonraki Kasımpaşa maçında cezalı olacak.

Kadir Sağlam düdük çalacak

Çaykur Rizespor-Galatasaray karşılaşmasını hakem Kadir Sağlam yönetecek. Sağlam’ın yardımcılıklarını Esat Sancaktar ve İbrahim Bozbey üstlenecek. Maçın dördüncü hakemi Çağdaş Altay olacak. – İSTANBUL

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu