Haber

İsviçreli Teknoloji Devi Abb: Çin Bizim İçin Son Derece Önemli

ABB’nin Robotik ve Dijital Otomasyon Başkanı Sami Atiya, Çin’in dünyanın en gelişmiş otomasyon ekonomilerinden biri olarak şirket için son derece değerli olduğunu belirtti.

Atiya bu açıklamayı, İsviçreli teknoloji devinin Şangay’da 150 milyon ABD doları yatırımla inşa ettiği ve 67 bin metrekare alana kurulu mega fabrikasını ziyaret ettikten sonra yaptı.

SES 1 (İngilizce): ABB Robotik ve Dijital Otomasyon Lideri SAMİ ATIYA:

“Üç yıl sonra Çin’e döndüğüm için çok mutluyum. Ekiple gurur duyuyorum ve Çin’de yaşanacak büyümeyi görmek için sabırsızlanıyorum.

Dünyanın en gelişmiş otomasyon ekonomilerinden biri olarak Çin bizim için son derece değerli. Çin, 2021’de küresel robot kurulumlarının yarısından fazlasını gerçekleştirdi. Çin’in endüstriyel robot teknolojisine yaptığı büyük yatırım, ülkeyi ilk kez robot yoğunluğunda ilk beşe soktu. Çin, dünyanın en hızlı büyüyen robotik pazarı ve beklentiler, robot yoğunluğunun 2025 yılına kadar ikiye katlanacağı yönünde. Şangay’daki mega fabrika, dünya çapındaki üç ABB robotik üretim üssünden biri ve Çin için robot üretiminde ve ABB’nin daha da güçlendirilmesinde önemli bir rol oynuyor. Çin’de robotik ve otomasyon liderliği.”

Atiya ayrıca fabrikanın ABB’nin Çin’deki tüm sanayi zincirini güçlendirdiğini ve Çin ekonomisinin sürdürülebilir ve kaliteli gelişimine katkı sağlayacağını söyledi.

SES 2 (İngilizce): ABB Robotik ve Dijital Otomasyon Lideri SAMİ ATIYA:

“Fabrika, ilk olarak 2005 yılında Çin’de kurulan tedarik zincirimizi güçlendiriyor. Bu, Çin ekonomisinde sürdürülebilir, yüksek kaliteli kalkınmaya katkıda bulunma yeteneğimizi önemli ölçüde artırıyor. Çin’deki uzun vadeli yatırımımızın büyük garantisi olan otomasyona yönelik Çinli işletmelerin benzeri görülmemiş talebini görmekten heyecan duyuyoruz. ABB için en büyük robotik pazarlarından biri olan Çin’de robotik ve otomasyonda birçok yeni fırsat görmeye devam ediyoruz.”

Xinhua Haber Ajansı muhabirleri Şanghay’dan bildiriyor.(XHTV)

haberguzelbahce.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu