Haber

TİKA’nın Tacikistan’da kurduğu “Eğitim ve Üretim Serası” hizmete açıldı

Tacikistan’ın tarım alanında çalışma yapan tek üniversitesi olan Tacikistan Ziraat Üniversitesi kampüsünde Türk İşbirliği ve Bütünleşme Ajansı (TİKA) tarafından kurulan “Eğitim ve Üretim Serası” hizmete açıldı.

TİKA’dan yapılan açıklamaya göre, Tacikistan Ziraat Üniversitesi kampüsünde kurulan seranın açılış töreni; Tacikistan Cumhuriyeti Tarım Bakanı Kurbon Hakimzoda, Tacikistan Tarım Bilimleri Akademisi Başkanı Nurali Asozoda, Tacikistan Ziraat Üniversitesi Rektörü Usmon Mahmadyorzoda, Türkiye’nin Duşanbe 2. Katibi Ozan Kublay ve TİKA Koordinatörü İbrahim Erbir.

Törende konuşan Tacikistan Tarım Bakanı Hakimzoda, projenin Tacikistan’da tarımsal eğitim konusunda stratejik değeri olan bir adım olduğunu belirterek, proje için TİKA’ya teşekkür etti.

Hakimzoda, projenin olumlu sonuçlarının ve ülke tarımına katkısının gelecekte net bir şekilde görüleceğini kaydetti.

Öğrencilerin mesleki bilgi ve deneyimlerini arttırmak, uygulamalı eğitimlerini desteklemek ve deneyim kazanmalarını sağlamak amacıyla 450 metrekarelik bir alanda “Eğitim ve Üretim Serası” kurulmuştur.

İki fazda yürütülen projenin ilk etabında seracılık tamamlanırken üniversitedeki öğretim üyelerine Türkiye’den gelen uzman tarafından bir haftalık seracılık eğitimi verildi.

Eğitimde ayrıca Türkiye’den getirilen fidanlar da dikildi.

Proje ile Tacikistan Ziraat Üniversitesi, tarım bölümünde yetiştirilecek nitelikli iş gücüne değerli bir katkı sağlayacak.

sariyahsi-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu