Haber

Türkiye Kent Konseyi Birliği Toplantısı Yapıldı

Türkiye Kent Konseyi Birliği Yönetim Kurulu, Ankara Kent Konseyi’nde toplandı. Toplantıda yönetim kurulu, afet bölgesine yapılacak ziyaretler ve Türkiye Kent Konseyleri Birliği’nin düzenleyeceği çalıştaylar hakkında konuştu.

Türkiye Kent Konseyi Birliği Yönetim Kurulu Toplantısı Ankara Kent Konseyi Binası’nda gerçekleştirildi.

Toplantıya; Türkiye Kent Konseyleri Birliği ve Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, Başkan Yardımcısı Sedat Köse, Necati Binici, Yönetim Kurulu Üyeleri Nevide Kimyon, Rüstem Kadri Septioğlu, Burak Taştan, Birlik Genel Sekreteri Dr. Süleyman Basa, Birlik Hukuk Müşaviri Cüneyd Altıparmak ve Ankara Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Halil Ecer katıldı.

Toplantı gündeminde; Türkiye Kent Konseyleri Birliği tarafından afet bölgesine ziyaretler ve çalıştaylar düzenlenecek. Toplantı sonucunda yaz aylarında başta Hatay ve Kahramanmaraş olmak üzere deprem bölgelerinin ziyaret edilmesi kararlaştırıldı. Ayrıca Kocaeli Kent Konseyi’nin ev sahipliğinde Engelli Meclisleri, Gaziantep Kent Konseyi’nin ev sahipliğinde Kadın Meclisleri ve Meclis Liderleri, Ankara Kent Konseyi’nin ev sahipliğinde Gençlik Meclisleri düzenlenmesi kararlaştırıldı.

MAPUTO DIŞ BAĞLANTILAR KOMİTESİ LİDERİ İLE TOPLANTI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Kent Konseyi Birliği, Mozambik Cumhuriyeti’nin başkenti Maputo’nun Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Irene Boane ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler Daire Başkanı Ramazan Kabasakal ile bir araya gelerek toplantı gerçekleştirdi.

Toplantı gündeminde; Kent konseylerinin katılımcı kültüre ve yerel kent sosyolojisine katkıları ve değerlerine yer verildi. Toplantıya Ankara Kent Konseyi Başkan Yardımcısı ve Türkiye Kent Konseyleri Birliği Akademik Komite Üyesi Prof. Dr. Savaş Zafer Şahin, kent konseylerinin yapısı ve çalışmaları hakkında bilgi verdi.

TÜRKİYE KENT YÖNETİM KURULLARI BİRLİĞİ’NDEN ÇEVRE ŞEHİRCİLİK VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ BAKANLIĞINA ZİYARET

Türkiye Kent Konseyi Birliği, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na giderek Yerel Yönetimler Genel Müdürü Turan Konak ile görüştü.

Ziyarette Konak’a, Kent Konseyleri Birliği’nin faaliyetleri, meclislerin yerel düzeyde kente getirdiği olumlu maliyetler, binanın işleyişi ve yerel sorunların analizine yönelik yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verildi. tartışıldı. Süreçlerin iyileştirilmesi ve yönetim kurullarının karar alma sürecindeki etkisinin artırılması amacıyla ortada yapılabilecek çalışmalar ele alındı. Kent konseylerinin yerel siyaseti geliştirme ve ortak kent aklı oluşturma potansiyeli dikkate alınarak, 2024 yerel seçimleri öncesinde kent konseyi mevzuatının gözden geçirilmesine başlanması tartışıldı.

Bu ziyaretin ardından Ankara temaslarını sürdüren heyet, dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivallerinden biri olan TEKNOFEST’i ziyaret etti.

tatvan-haber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu