Haber

Eskişehir’de Her Doğana Bir Fidan Protokolü İmzalandı

Eskişehir’de İl Sağlık Müdürlüğü ile Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü arasında “Her Yeni Doğana Bir Fidan” protokolünün imzalandığı bildirildi.

İl Sağlık Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Eskişehir Şehir Hastanesi ve Yunus Emre Devlet Hastanesi’nde doğan her bebeğe isim verilmesi için devam eden protokolün 2019 yılından bu yana devam ettiği belirtildi.

Açıklamada, protokol kapsamında şu ana kadar Turgutlar lokasyonunda 1750 fidan, 15 Temmuz Şehitler Ormanı lokasyonunda 4 bin, 5 bin 50’si ise 15 Temmuz Şehitler Ormanı lokasyonunda olmak üzere toplam 22 bin fidan dikildiği kaydedildi. Karapazar lokasyonunda 5 bin 100, Kanlıpınar lokasyonunda 5 bin 100, Yeniakçayır lokasyonunda ise farklı ekim dönemlerinde 6 bin 100 adet.

Açıklamada, Eskişehir Şehir Hastanesi ve Yunus Emre Devlet Hastanesi’nde doğan her bebeğin taburcu edilmeden önce annesine bebek adına düzenlenen fidan sertifikası hediye edildiği kaydedildi. “Dikim sezonu geldiğinde sertifika teslim edilen her bebek için 1 fidan dikiliyor. Üzerinde barkod bulunan sertifika ekrana okutulunca fidanın bulunduğu orman gösteriliyor” Süresi Eylül 2023’te sona eren sözleşme, Eskişehir İl Sağlık Müdürü Dr. Yaşar Doğruci ile Eskişehir Orman Bölge Müdürü İsmail Çetin arasında 18 Ocak 2024 tarihinde yeniden imzalanarak yürürlüğe girdi.” ifadeleri kullanıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu