Sağlık

Sömestr Tatilinde Çocuklar İçin Sağlıklı ve Lezzetli Beslenme Önerileri

Okyanusların doğal mucizesi ton balığı bağışıklığı güçlendiriyor, beyin ve kas gelişimini destekliyor

Yoğun bir eğitim döneminin ardından öğrencilerin dört gözle beklediği yarıyıl tatili geldi. Bu bayram, çocukların ebeveynlerinin de desteğiyle sağlıklı ve istikrarlı beslenme alışkanlıkları edinmeleri için bir fırsattır. Sağlıklı olması, lezzeti ve pratikliği ile ailelerin tercih ettiği ürünler arasında ilk sırada yer alan okyanusların doğal mucizesi ton balığı, vücut direncini artırarak bağışıklığı güçlendirir, beyin ve kas gelişimini destekler. Türkiye’yi ton balığı ile tanıştıran ilk marka olan Dardanel ile lezzetli ve sağlıklı yemekler hazırlayabilirsiniz. Ünlü şef Somer Sivrioğlu, çocukların favorisi olmaya aday Dardanel Ton ile bir tanım paylaşıyor.

Öğrencilerin oyun oynamak, dinlenmek ve yenilenmek için sabırsızlıkla beklediği yarıyıl tatili geldi. Çocuklarıyla daha fazla vakit geçirme imkanı bulan ebeveynler için sömestr tatili, onlara sağlıklı ve istikrarlı beslenme alışkanlığı kazandırmak için de bir fırsattır.

Sağlıklı ve istikrarlı beslenme denilince akla gelen ilk lezzetlerden biri balık ve deniz ürünleridir. Balık ve deniz ürünleri, vitaminler, mineraller ve omega-3’ler gibi vücut için faydalı yağlar içerir. Bu özellikleri sayesinde bağışıklık hücrelerinin gelişimini ve savunma yeteneklerini destekleyerek birçok hastalığa karşı koruyucu etki sağlar. Düzenli balık tüketiminin beyin ve kas gelişimini desteklediğini ve vücut direncini artırdığını gösteren birçok çalışma var.

Dardanel Ton günlük protein ihtiyacının %47’sini karşılıyor

Uzmanlar haftada en az iki öğün balık tüketmenin değerini vurguluyor. Sağlıklı beslenmenin en pratik ve lezzetli yollarından biri de dünyanın en çok tüketilen balığı olan ton balığıdır.

Türkiye’nin balık ve deniz ürünleri uzmanı Dardanel kalitesi ve güvencesiyle sofralara ulaşan ton balığı ile sömestir tatilinde de çocukların sofralarında sağlık ve lezzete yer açmak çok kolay.

Türkiye’yi orkinosla tanıştıran ilk marka olan Dardanel’in Atlantik ve Hint okyanuslarının berrak sularında yetişen balıklardan seçilen ürünleri kolay açılır kutularda sunuluyor.

Saf bir protein ve Omega 3 kaynağı olan ton balığı, 100 gramlık kutuda tüketildiğinde günlük protein ihtiyacının %47’sini karşılar. Dardanel ton balığı, yalnızca doğal avlanma yoluyla yakalanan balıklarda bulunan çok güçlü bir antioksidan olan selenyum mineralini de içerir.

Dardanel’in klasik ayçiçek yağı, Akdeniz mucizesi zeytinyağı ve hafif ton balığı tanımları ile sömestr tatilinde çocuklara balık sevgisini aşılamak çok kolay. Ton balığını zenginleştirmek için tariflere havuç, lahana, kereviz, pırasa, pazı, ıspanak, pancar ve karnabahar gibi mevsim sebzeleri eklenebilir. Marul, roka, nane, maydanoz gibi yeşilliklerle salatalar hazırlanabilir.

Çanakkale güvencesi ile sofralarda

BPA (Bisfenol A maddesi) içermeyen, sağlıklı ve güvenilir ambalajlarda sunulan Çanakkale lezzetleri, aileler ve çocuklar tarafından güvenle tüketilebilir.

Dardanel, 2017 yılından bu yana yürüttüğü ‘Balığını Sorgula’ sistemi ile ton balığının hangi bölgede tutulduğunu, cinsini ve hangi gemilerle taşındığını görme imkanı sağlıyor.

‘Deniz Dostu’ ve ‘Yunus Güvenli’ gibi çevre dostu belgelere sahip olan Dardanel, balıkların doğal yaşam alanlarının korunmasına ve sürdürülebilir balıkçılığa da destek veriyor.

Mutfaktaki ustalığını Çanakkale lezzetleriyle birleştiren ünlü şef Somer Sivrioğlu, tüm çocukların severek tüketeceği Dardanel Tonlarının tanımını paylaşıyor:

DARDANEL TUNALI SANDVİÇ

Malzemeler:

1 kutu 140 gr. Zeytinyağlı Dardanel Ton
yarım kırmızı soğan
1 salatalık turşusu
1 yemek kaşığı mayonez
1 çay kaşığı hardal
1 tutam tuz
1 tutam karabiber
4 parça maydanoz
Yarım limon suyu
4-6 yaprak marul
sandviç ekmeği

Hazırlanması:

İlk olarak Dardanel Tonumuzu açıp bir kaba koyuyoruz. Ardından yarım kırmızı soğanımızı ince ince doğruyoruz. Soğandan sonra salatalık turşularımızı da ince ince doğruyoruz ve karıştırma kabımıza alıyoruz. İnce kıyılmış maydanozumuzu, birer kaşık mayonezi, hardalı, yarım limonun suyunu ve son olarak tuz ve karabiberi ekliyoruz. Tüm malzemelerimizi yeterince karıştırıyoruz. Ekmeğimizi ortadan ikiye kesiyoruz. İçine marul yapraklarımızı ve üzerine hazırladığımız karışımı koyuyoruz. Bu orta kısımda kırmızı soğan tercih etmiyorsanız taze soğan da kullanabilirsiniz. Sandviçimiz hazır, afiyet olsun.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu