Ekonomi

Milli elektrikli tren ilk yolcu seferini yaptı

Milli elektrikli tren ilk yolcu seferini Sakarya’dan yaptı.

Milli tren, Adapazarı Garı’ndan Ada Ekspresi ile ilk seferini 20.10’da yaptı.

Yaklaşık 1 saat 30 dakika sürmesi beklenen yolculuk, Gebze Tren Garı’nda son bulacak.

Yolculardan Furkan Kahveci, gazetecilere Sakarya Üniversitesi’nde öğrenci olduğunu söyledi.

Kahveci, oy kullanmak için İstanbul’a gittiğini belirterek, “Treni çok beğendik, güzeldi. Arkadaşlarımızla ilk bindiğimizde sohbet ettik, koltuklar ve iç dizayn güzeldi. Biraz heyecanlıyız çünkü biz milli trenin ilk yolcularıyız. Daha hızlı ve rahat seyahat edeceğiz. Kendi milli trenimize binebilmenin gururunu yaşıyoruz. Ülkemize ve milletimize hayırlı olsun.” dedi.

11 durakta hizmet verecek

Türkiye Raylı Sistem Araçları Sanayi AŞ (TÜRASAŞ) tarafından üretilen yerli ve milli tren seti, 27 Nisan’da düzenlenen törenle TCDD Taşımacılık Genel Müdürlüğü’ne teslim edildi.

Adapazarı ve Gebze güzergahında sefer yapacak olan milli tren 11 durakta hizmet verecek. Adapazarı-Gebze güzergahında günde 5 sefer yapacak olan milli elektrikli tren, günde yaklaşık 500 kilometre yol kat edecek.

Tasarımından üretimine kadar yerli ve milli kaynaklar kullanılarak üretilen ve işletme hızı 160 kilometre olan trende yolculuk boyunca çay, kahve ve meşrubat satışı yapılacak.

Operasyonel gereksinimlere bağlı olarak bölgesel veya şehirlerarası trenlerde kullanılmak üzere 3, 4, 5 ve 6 araç üretilebilir ve 5 araç konfigürasyonunda 324 yolcu taşıma kapasitesine sahiptir.

Türkiye ve Avrupa Birliği ülkelerinde çalışabilmesi için TSE belgeli setler, yolcu konforu ön planda tutularak üretildi.

Trende ayrıca Wi-Fi erişimi, kafeterya, engelli yolcular için 2 kompartıman, engelli biniş sistemi ve bebek bakım odası bulunuyor.

doganyolajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu